lauantai 23. helmikuuta 2013

54 päivää ilman tupakka ja nuuskaa

Ensimmäisen kuukauden jälkeen mulle tuli kova yskä. Kaverit (entiset ja nykyiset tupakoitsijat) sanoivat, että mulle tuli nyt se tupakkiyskä. Semmonen joka tulee kuukauden polttamatta olemisen jälkeen.

Melkein 2 viikkoa jaksoin yskiä. Töissä, kotona ja ihan joka paikassa. Kotona muut heräsivät varmaan sata kertaa yön aikana ko yskin, kovaäänisesti. Todella kovaäänisesti. Töissä meillä on avokonttori ja työkavereilla saattoi hieman ottaa pattiin, ko joka puolen minuutin välein yskin. Todella kovaäänisesti.

Siitä sitten työterveyslääkärille. Perustutkimus: katsaus suuhun, korviin ja keuhkojen kuuntelu. Enempää ei tarvinu. Keuhkot kuultuaan lääkäri mielestäni hieman kalpeni ja totesi että olisin voinut tulla jo aikaisemmin vastaanotolle. Keuhkot olivat kuulemma ihan tukossa ja uloshengitys vinkui. No, tiesinhän minä tuon vinkunan. Makuuhuone raikas öisin joka kerta uloshengitettäessä.

Lääkäri määräsi Ventoline Diskus astmalääkettä, joka avaa keuhkoja ja helpottaa hengittämistä. Lisäksi resepti määrättiin antibiootista, jonka nimeä en muista. Lääkäri pyysi tulemaan viikon kuluttua uudelleen mikäli tilanne ei helpotu.

5 päivää tuosta ja yövieraaksi saapui Noro-virus. Oksennus lensi, eikä paskalla tarvinnut pahemmin äkistää. Siinä se yö meni, vessassa rampatessa. Häätyy sanoa, että olin todella heikossa hapessa. Jaloista alko voimat loppua siinä määrin että vessaan ei meinannu jaksaa. Kuumetta oli rapeat 39°C.

Arkena siitä sitten taas lääkäriin ja sama lääkäri otti vastaan. Kuunteli keuhkot ja totesi että edelleen on tukossa. Antibiootti ei ollut auttanut. Seuraavaksi määrättiin kuukaudeksi keuhkoihin hengitettävää kortisoonipohjaista? lääkettä, Flixotide Discus.

Ensimmäinen viikko Flixotide Discus lääkettä alkaa olla takana. Yskä on vähän helpottanut ja henkikään ei vingu enää niin pahasti. Ventoline Discus astmalääkettä häätyy myös vetää päivittäin.

Totesin lääkärille: Jos ei lääkkeet ala helpottaa, häätyy alkaa vissiin polttaa. Se meinas, että minun polttamiset on nyt poltettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti