maanantai 27. elokuuta 2012

1. -5. päivä - 3. yritys

En ole kerennyt päivittää blogia muutamaan päivään, joten päivitän nyt useamman päivän tapahtumat kerralla. Hyvänä uutisena voin kertoa että tässä on menty 5 päivää ilman röökiä, nuuskan avulla tietenkin. Vaikeita hetkiä mukaan mahtuu yllättävän vähän. Vaikeimpana vois todeta viikonlopun hirviammuntakoe. Hirvenmetsästykseen ja siihen liittyvään toimintaan ulkona on minulla aina liittynyt tuo tupakointi. Radalle mentäessä mukana ei kuitenkaan ollut tupakkaa.

Tupakka liittyy kuitenkin jollakin tavalla tuohon hirviammuntakokeeseen ja siitä seuraavassa lisää. Nimittäin en saanut koetta läpi ensimmäisellä yrittämällä. Nykyinen ammuntakoe on rakennettu testaamaan metsästäjien aseen kohdistusta. Ammuntakoe pitää suorittaa aseella, johon metsästäjällä on kantolupa. Käytännössä tämä meinaa sitä, että jokainen metsästäjä ampuu omalla aseellaan. Kokeessa tarkistetaan siis se, että ase on kohdistettu ja näin ollen myös metsällä sillä on mahdollisuus osua riistaan.

Normaalisti metsästäjä valitsee joko hirven tai karhun metsästykseen oikeuttavan ampumakokeen. Erona kokeissa on erilainen taulu ja ampuma-alueen koko.
karhutaulu, jonka osuma-alue on 17cm läpimitaltaan.
hirvitaulu, jonka osuma-alue on 23cm läpimitaltaan.
Valitsin Karhukokeen, koska olen sen aina ennenkin suorittanut ensimmäisellä yrittämällä, siitä asti kun nykyinen koesysteemi on tullut voimaan. Ammuttaja kertoi kuitenkin että laukaukset olivat menneet ohi osuma-alueesta, kello 11:00 suuntaan ja kaikki neljä laukausta olivat olleet siistissä nipussa. Päätin käydä illalla kohdistamassa aseen uudelleen ja yrittää suorittaa kokeen seuraavana päivänä.

Illalla kun koeammunnat olivat ohi palasin ampumaradalle. Huomasin kuitenkin paikanpäällä, että kuulosuojaimet olivat jääneet kotiin. Poimin maasta pari tupakantumppia ja käytin niitä kuulosuojaimina. Todella hygieenistä ja muutenkin arveluttavaa. En kuitenkaan halunnu viettää loppupäivää kuurona. Kerrankin vois sanoa että tupakasta oli jotain hyötyä.

Seuraavana päivänä kävin suorittamassa kokeen, otin varman päälle ja suoritin vain hirvikokeen ja ekalla läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti