torstai 23. elokuuta 2012

3. päivä - 2. yritys, epäonnistuminen

Keväällä työpaikkamme kilpailuhenkisimmät golfarit laittoivat kaikille golfareille kyselyn mahdollisesta kilpailusta. Ensimmäisessä tapaamisessa olikin paikanpäällä parikymmentä golfaria ja keskustelimme kilpailumuodosta, joukkeiden koosta, säännöistä jne. Keskustelun pohjalta laadittiin säännöt ja aikataulu. Oulussa on kaksi varteenotettavaa golf-kenttää ja clubia. Päätettiin jakaa kilpailu kahteen alkulohkoon: Virpiniemi Golf (Haukipudas) ja Oulun Golf (Sankivaara). (Työ)kavereideni kans saimme kasaan 3 hengen joukkueen Oulun Golf -lohkoon. Itse kisassa oli tarkoitus pelata 2 hengen joukkueella, mutta oli järkevää perustaa 3 hengen joukkue, jotta osallistuminen olisi varmemmalla pohjalla, sillä aikataulujen yms vuoksi ei välttämättä muuten saataisi tietylle päivälle 2 hengen joukkuetta.

Oulun Golf -lohkoon ilmoittautui joukkueemme lisäksi vain toinen joukkue, joten finaalipaikka oli yhden voiton takana. Saimme pitkän väännön jälkeen sovittua pelipäiväksi keskiviikon 22.8.2012. Meidän joukkueesta osallistumaan pääsin minä sekä Jani. Vastustajaksi asettuivan Harri sekä Achim. Ennakkoon tiesimme että vastus on kova. Jokaisella väylällä huomioitiin joukkueen paremman jäsenen tulos (pistebogey) ja tasoituksesta huomioitiin 3/4.

Töissä oli sangen kiire päivä ja olen yleensäkin vähän joka tapaamisesta hieman myöhässä. En ollut käynyt koko kesänä golfaamassa, joten oli tärkeä käydä rangella hieman lämmittelmässä ennen varsinaista kisakierrosta. Mottoni tähän kisaan oli "vain lahjattomat harjoittelevat". Lähdin töistä kiireellä, sillä tiiaus oli sovittu alkavan 16:30. Piti käydä vielä kotoa varastosta kaivamassa esille golfmailat ja -bägi. Lisäksi piti hakea mukaan jotain evästä ja juomista, sillä 18 reijän pelaaminen on ihan oikea urheilusuoritus, vaikka lajia tuntemattomat eivät pidä sitä minään. Kävin paikallisessa Maikkulan Salessa, vaikka S-ryhmän kaupat ovatkin olleet meidän perheen osalta boikotissa, johtuen siitä että myyvät uhanalaisia eläimiä (Itämerenlohta ja Vaellussiikaa). Kiire oli sen verran kova, että piti boikotti hetkeksi unohtaa. Matkaan tarttui energiajuomaa, banaania, kinkku-juusto kolmioleipää sekä sininen Pall Mall ja Coltin sytkäri.

Lakko oli sitten taas siinä ja kiskaisin röökin jo matkalla kohti Sankivaaraa. Kävin maksamassa green feen (45euroa) ja riensin rangelle puttauspaikan kautta. Minun mielestä on ehdottoman tärkeää käydä puttaamassa pari löyntiä ennen kierrosta, jotta saa käsityksen siitä kuinka nopeita tai hitaita sen päivän greenit ovat. Kisan alkuun oli aikaa reilut puoli tuntia.

Rangella lyönnit sujuivat varsin hyvin. Driverilla ensimmäiset löynnit lähtivät tosi matalina, mutta muutin hieman stancea ja lyhensin svingiä, niin löynti parani jopa huolestuttuvan hyväksi. Niin kiirettä ei ollut ettenkö olisi kerenny polttaa paria tupakkaa myös rangella.

Kierros sujui varsin kaksijakoisesti. Johtui varmaan siitä etten ollut pelannu koko kesänä, enkä edes harjoitellut. Sain kuitenkin pari par suoritusta ja muutaman bogien. Parempaan olisi pitänyt pystyä ja huonoksi onneksi pelasimme Janin kans yleensä samat väylät hyvin tai huonosti. Optimaalista olisi ollut tietenkin aina toisen onnistua ja toisen epäonnistua samalla väylällä. Loppujen lopuksi hävisimme kisan 4:llä pisteellä, joten voidaan todeta ettei vastustajakaan ollut parhaalla pelipäällä.

Röökiä tuolla reissulla meni melkein rööki per väylä (18), joten voisin todeta että se on taas yks paikka, jossa on ollut tapana polttaa. Onneksi huomenna on taas uusi mahdollisuus onnistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti